Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi

100 Yıl Mah. 28 Evler Mevkii
Vizyon
Yaşam boyu sürdüreceği bir beceri olarak öğrenmeyi davranış haline getirebilen, kendi öğrenmesi için çaba harcayan, özgüvenini kazanmış olan, teknolojinin insanlığa hizmet veren bir araç olduğu bilincine sahip, araştırma ve geliştirmeyi hedef haline getiren, özgür düşünceye önem veren, bölgemizde lider, ülkemizdeki teknolojik gelişmelere önderlik edebilecek, kişilikli, ahlaki değerlere sahip girişimci bireyler yetiştiren bir eğitim kurum olmak.
Misyon
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, akıl ve bilimi temel alan, eleştirel düşünebilen, araştıran, yaratıcı, çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip gençler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle biz, öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenen, var olan potansiyellerini kullanarak sınırlarını zorlayabilen, milli ve manevi değerlerine saygılı, hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak için varız
Öğretim Şekli :Gündüzlü tekli
İngilizce ve Almanca
Ulaşım
Şehir merkezinden 5000 Evler ve 100. Yıl Mahalleleri tarafına giden tüm şehir içi ulaşım araçları.
Karabük genelinde okulumuza servis aracı vardır.
Yerleşim Yeri
100. yıl mah. 28 Evler mevkiinde bulunan okulumuzun yakınında Karabük´ün iki büyük mahallesi olan 100. yıl ve 5000 Evler Mahalleleri bulunmaktadır. Okulumuzun yakınında üniversite, lise, ortaokul bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda 120 kişilik kontenjanımız vardır. Pansiyonumuzda ise 12 kız, 12 erkek öğrenci kontenjanımız vardır.
Basketbol,Voleybol,Masa Tenisi, Badminton, Yüzme
Tübitak 2204, Tübitak 4006, Türk Patent Enstitüsü Kapsamında Patent Başvuruları